Geitenkaas met aardappelen+sperziebonen

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr kleine nieuwe aardappelen
  • 250 gr sperziebonen
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 200 gr harde Hollandse geitenkaas
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr wal- of peccanoten
  • olijfolie
  • zout en (versgemalen) peper

Bereiden

Kook de aardappels 10 minuten in de schil. Haal ondertussen de sperziebonen af, halveer ze en kook ze 5 minuten mee. Giet de groenten af. Snijd de aardappels met schil in parten. Snijd de uien in parten. Snijd de paprika in repen. Snijd de geitenkaas in blokjes. Verhit de wok droog voor en schenk er een flinke scheut olijfolie in en bak hierin de aardappelpartjes mooi goudbruin. Schep vervolgens de paprika en spekreepjes erbij en roerbak dit 5 minuten. Voeg de sperziebonen toe, knijp de knoflook erboven uit en roerbak nog 2 minuten. Schep de geitenkaas en de noten erdoor en breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper

Bronvermelding