Aubergineballen

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 14-03-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr aubergine
  • 500 gr gehakt (rund/lam)
  • 1 ui
  • 200 gr geitenkaas
  • 2 eieren
  • 2 eetl. verse peterselie
  • 1 eetl. zout
  • peper
  • 85 gr bloem
  • 60 gr bloem
  • 2 dl olie
  • 1 eetl olijfolie

Bereiden

Schil de aubergine en sneijdt hem in heel kleine blokjes. Doe deze in een kom en voeg het gehakt, de kleingesneden ui, kaas, losgeklopte eieren, peterselie, olijfolie, het zout en peper naar smaak toe. Roer dit allemaal goed door elkaar. Voeg dan de 85 gram bloem toe. Kneed alles goed en vorm er balletjes van. Wentel de balletjes door de 60 gram bloem. Verhit olie in een pan en bak de balletjes in ongeveer 5 minuten gaar.

Bronvermelding