Griekse wilde rijstsalade

Rijst, Bijgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 14-03-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 pak witte rijst
  • 1/2 pak wilde rijst
  • 150 gr franse boontjes
  • zout
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 100 gr feta
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 2 eetl peterselie
  • vinaigrette met knoflook (zie onderstaand recept)
  • 2 eetl wijnazijn
  • 1 mespunt zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theel. suiker
  • 1/2 theel. dijonmosterd
  • peper uit de molen
  • 6 eetl. olijfolie (extra vergine)

Bereiden

Kook de rijst en laat hem afkoelen. Kook de franse boontjes 5 minuten in water met iets zout, koudspoelen en laten uitlekken. Het bakje kerstomaatjes in kwarten snijden en de feta in blokjes snijden. De bladeren van de ijsbergsla in stukken scheuren. Alles met vinaigrette met knoflook omscheppen en met de fijngehakte peterselie bestrooien. Voor de vinaigrette: Roer de wijnazijn uit met een mespunt zout, voeg de geperste knoflook, de suiker en de mosterd toe. Maal royaal peper uit de molen en klop er straalsgewijs de olijfolie bij, zodat er een lobbige vinaigrette ontstaat.

Bronvermelding