Bleekselderij met vegaballetjes

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje bleekselderij
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje tivall balletjes
  • cayennepeper
  • zout en peper
  • bloemige aardappels

Bereiden

De selderij schoonmaken en in stukjes van 2 cm. snijden. Koken in ruime pan met water en wat zout. Balletjes goed bruin bakken in ruim boter.(koekepan) Intussen aardappels koken.(eventueel pureren) Als de selderij gaar is in een vergiet afgieten. Doe de balletjes met de boter in de pan van de selderij. Blikje puree erbij en wat water zodat je een sausje krijgt. Doe de selderij er weer bij. Door elkaar husselen, goed warm laten worden en op smaak brengen met peper en cayenne. Aardappels of puree op een bord doen en selderij met balletjes er op scheppen. Makkelijke, eenvoudige maar lekkere vegetarische maaltijd.

Bronvermelding