Nectarinesalade met surimi

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 15-03-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 nectarines
  • 4 el citroensap
  • 2 el witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes koriander
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • groene tobasco
  • 1 zakje tuinkers
  • 1 bakje surimisticks

Bereiden

Nectarines schoonboenen, halveren en beide helften langs de pit losdraaien. Nectarinehelften (ongeschild) in flinterdunne plakjes snijden. In kom dressing kloppen van citroensap, wijn en olie. Koriander en sjalot erdoor roeren, op smaak brengen met zout en tabasco. Plakjes van nectarines dakpansgewijs op vier borden rangschikken. Tuinkers losknippen. Surimisticks in stukjes snijden. Tuinkers en surimi over nectarinecirkels verdelen en besprenkelen met dressing.

Bronvermelding