'Afscheidsasperges', van Ramon Beuk

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-04-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 16 witte asperges en ........

Bereiden

Nog één keer voordat ook de allerlaatste exemplaren uit de schappen zijn verdwenen. - 16 witte asperges 8 nieuwe aardappelen 3 eieren 1 eidooier 40 g gemengde noten 1 dl witte wijn 0,5 dl olie 2 dl zoete Japanse rijstazijn 10 blaadjes gehakte basilicum - Alleen pakken we het dus wel net even anders aan. Er is niks mis met asperges met een eitje en een plakje ham. Maar omdat we vandaag waarschijnlijk voor de laatste keer dit jaar asperges eten, kiezen we voor een waardig culinair afscheid. - Kook de aardappelen in de schil gaar en kook de eieren hard. Schil de asperges en verwijder het harde onderste gedeelte. Snijd de asperge één keer door de helft en vervolgens één keer in de lengte door. Kook ze 3 minuten in ruim kokend water en spoel ze volledig koud. Maak de grillpan heel heet, besprenkel de asperges met een beetje olie en grill ze om en om. - Doe de wijn in een steelpannetje en kook die in tot de helft. Neem de pan van het vuur en voeg de eidooier al roerend met een garde toe. Voeg de azijn en de olie toe en klop alles door elkaar. - Hak de noten fijn, doe hetzelfde met de basilicum en meng het door de saus. Maak op smaak met zout en peper. - Snijd de aardappelen en de eieren in partjes en meng ze met de gegrilde asperges. Verdeel het over de borden en schep de saus erover.

Bronvermelding