Menu
'Baarsje in het rood', door Ramon Beuk (roodbaars en venkel ....)
Ingrediënten
- 600 g roodbaars en .......
Bereiden
Venkel combineert heerlijk met vis. Met ons visje gaan we vandaag eens iets anders doen dan bakken of grillen. We laten hem zwemmen!
-
2 stuks venkel
2 eetl gehakte dille
600 g roodbaars
1 l runderbouillon
8 kleine aardappels
4 kleine rode uien
1 eetl tomatenpuree
7 eetl olijfolie
-
Kook de aardappelen in de schil gaar. Verhit drie eetlepels olie in een pan, voeg de tomatenpuree toe en fruit het 1 minuut aan. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en draai het vuur laag. Snijd de roodbaars in vier stukken en doe ze bij de bouillon. Plaats de deksel op de pan en voorkom het vocht gaat koken maar laat de vis zachtjes garen (10 minuten).
-
Snijd de venkel in partjes, doe hetzelfde met de ui en snijd de aardappelen een keer door. Verhit 4 eetlepels olie in een pan en bak de venkel, de uien en de aardappelen onder voortdurend roeren in ongeveer 6 tot 8 minuten gaar en bruin.
-
Meng de dille door de groenten, plaats ze in een diep bord, schep de vis erop en schenk de bouillon over het gerecht.