Banketbakkersroom

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 16-03-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 50 gram fijne tafelsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 gram bloem
  • 2 1/2 dl melk

Bereiden

Klop eidooiers met suiker en vanillesuiker goed door elkaar tot gelijkmatige creme Zeef blm erover en roer tot een glad mengsel. Breng in sauspan melk aan de kook. Giet de warme melk bij eimengel. Doe alles terug in de pan en breng op een laag vuur weer langzaam aan de kook. Laat het mengsel zachtjes 5 min. doorkoken, tot het iets aan de pan gaat kleven. Doe daarna in een kom die in een bak met ijskoud water staat en laat de rooom al roerende afkoelen. Gebruik je de room als vulling voor tompouchen dan roer je er zodra de ro in de kogaat 3 velletjes in koud water geweete witte gelatine door. Glazuur maak je dan van 1/2 geklopte eiwit met 150 gram poedersuiker en wat smaakstof of lepel rum

Bronvermelding