Gerookte zalm en komkommer amuse

Anders, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-01-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 middelgrote komkommer
  • 6 plakken gerookte zalm, gehalveerd
  • 200 gr creme fraiche
  • fijngeraspte schil en sap van citroen
  • 12 sprietjes bieslook

Bereiden

schil lange repen van de komkommer af. vouw elke reep voorzichtig op, alsof je een sjaaltje opvouwt. vouw een stukje zalm in elkaar en prik aan een vork, druk een gevouwen komkommerreep op de vork en zet apart. meng voor het serveren de creme fraiche en citroenschil in een kom en meng geleidelijk het citroensap en druppelsgewijs door. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met bieslook. Vlak voor serveren de vork met wat saus erop verdelen over de bordjes.

Materialen

vork, dunschiiler

Bronvermelding