Menu
Aardappelcurry met bloemkool
Ingrediënten
- bloemkool
Bereiden
400 gram vastkokende aardappel
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel kakurma (geelwortelpoeder)
1 eetlepel kerrypoeder
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel komijnzaadjes
200 gram bloemkool
2 dl kokosmelk
mespunt suiker
1 theelepel citroensap
een paar takjes koriander
Bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes. De ui en knoflook snipperen en in de boter of olie fruiten. De specerijen erdoor roeren en 1 min. laten meebakken. De aardappeblokjes en bloemkoolroosjes toevoegen en omscheppen. De kokosmelk erbij schenken. De suiker en het citroensap toevoegen en het geheel 15 min. Op een laag pitje gaar laten worden. De koriander fijn knippen en over het gerecht strooien.