Menu
Cioppino (lauwwarm voorgerecht)
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 spaanse peper
- 1 dl kruidenolie
- 2,5 dl droge witte wijn
- 3 tomaten zonder velen zaad
- 1 dl room
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 12 gamba's
- gr mosselen)
- 500 ml kabeljauwfilet met vel
Bereiden
Begin met de tomatensaus. Zet ui,knoflook en spaanse peper zachtjes aan in de kruidenolie en blus af met witte wijn. Reduceer het vocht tot ongeveer een derde. Voeg de tomaten toe en stoof ze ongeveer 10 minuten mee.
Pureer de saus met een staafmixer, of wrijf hem door een zeef, zodat een gladde saus ontstaat. Voeg dan de room toe, eventueel peper en zout, en breng de saus weer aan de kook. Houd de suas daarna warm. Voeg als laatste gehakte peterselie en zestes toe.
Pel de staarten van de gamba's en verwijder het darmkanaaltje. De koppen kunnen blijven zitten.
Als jue mosselen erin doet,doe dan de mosselschelpen in een bak koud water; de mosselen die dan boven komen drijven zijn dood, en moeten worden weggegooid. Als een openstaande mossel wordt dichtgekepen en hij blijft dicht, dan is deze in orde.
Bak de kabeljauw aan beide kanten; bak de gamba's, in olijfolie. Doe de mosselen bij de gamba's in dezelfde pan en blus dit alles af met een beetje witte wijn.
Maak een bedje van sla, aangemaakt met olijfolie en azijn, doe daarop 2 gamba's en een stukje kabeljauw en evt.de mosselen.
Giet rondom het stapeltje sla met vis een beetje tomatensaus, strooi peterselie gehakte zestes erop.