Menu
Chocolade-vijgen-panforte
Ingrediënten
- 110 gr noten (amandel, pecan, hazelnoot
- 60 gr gedroogde vijgen
- 50 cc Grand Marnier
- 1/2 sinaasappel (sap)
- 60 gr suiker
- 1 ei, losgeklopt
- 100 gr roomboter, gesmolten
- 100 gr pure chocolade
- 100 gr Bastognekoek
Bereiden
Zet de noten licht aan in een droge, hete koekenpan en hak ze daarna grof. Snijd de vijgen in kleine stukjes en marineer ze daarna in de Grand Marnier met het sap van de sianaasappel.
Voeg de suiker bij het geklopte ei en roer dit glad.
Doe de gesmolten boter gesmolten chocolade (au bain-marie), noten, vijgen en Bastogne door elkaar en meng het geheel goed door.
Klop het ei-suikermengsel au bain marie op tot de suiker is opgelost.
Meng het eimengsel en het notenmengsel door elkaar.
Vet een cakevorm of boterkoekvorm in met olie en doe het mengsel hierin.
Zet de panforte 24 uur op een koele plaats.
Zet om de panforte te storten de bakvorm eerst even heel kortop het vuur zodat de bodem een beetje smelt en loskomt van de vorm. Daarna omdraaien en in kleine stukjes snijden.