Tomaten chutney

Anders, Bijgerecht, 20 personen, Anders.

Laatst aangepast: 18-03-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 á 6 potjes
  • 1 kg tomaten
  • 1 lt azijn
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 1 ui
  • 1/2 tl sambal
  • 1 el kaneel
  • 1/2 el gemberpoeder
  • 150 gr rozijnen

Bereiden

De potjes schoonmaken met heet sodawater, naspoelen met heet water en op een schone doek laten uitlekken. De rozijnen wasse. De tomaten evven in kokend water leggen en ontvellen. Ui snipperen. De azijn aan de kook brengen en de suiker erin oplossen. De tomaten in stukken, de gesnipperde ui, sambal, kaneel, gemberpoeder en de rozijnen toevoegen. Alles 35 min. zonder deksel zachtjes laten koken tot het gebonden is. De massa overdoen in de potjes en ze direct afsluiten. De chutney is na 4 weken het lekkerst. Ze kan ± 6 weken bewaard worden. In de koelkast ± 3 maanden.

Bronvermelding