Boerenkool stamppot

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 07-01-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje diepvries boerenkool
  • 6oo gram geschilde aardappels
  • 2 eetl. rauwe havermout
  • 20 gram margarine
  • melk
  • 1 koffielepel zout
  • rookworst
  • curry

Bereiden

Doe de diepvries boerenkool in de snelkookpan, leg de in stukken gesneden aardappels er omheen, met een bodempje water en strooi het zout en de havermout erover. Breng onder druk en laat het dan 12 min. zachtjes suizen. De pan onder de kraan zetten en de druk eraf laten gaan. Pan openen en afgieten, het kooknat bewaren. Geheel stampen en afmaken met de margarine en wat melk en/of eventueel wat van het kooknat.. Een flinke knijp in de fles met de curry erdoor mengen. Terwijl de stampot nog wat doorwarmt op zacht vuur, de rookworst van verpakking ontdaan op een bord leggen en afgedekt in de magnetron op 360 watt ca. 3 min. verwarmen. Halverwege keren.

Materialen

snelkookpan, stamper,

Bronvermelding