Cous cous met pittige tomatensaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2009 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • bouillon
  • 3 tomaten
  • courgette
  • 1 aubergine
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 1 voetje knoflook
  • 2 paprika
  • 1 rettich
  • 2 koolrabi
  • saffraan
  • 2-3 et komijnpoeder/djinten
  • koriander vers of op olie
  • 1 blik tomaten, gepeld of gezeefd
  • cous cous, naturel
  • harrissa of sambal oelek zonder pitjes

Bereiden

Maak een krachtige bouilon, eventueel van lamsvlees getrokken maar blokjes voldoen ook. Snijdt de aubergine in schijven en laat aan beide zijden het vocht eruit trekken door flink met zout te bestrooien. Als het zout opgelost is, de aubergines onder de kraan afspoelen. De overige groenten grof snijden, en in de bouilon doen. Ongeveer 5 teentjes knoflook toevoegen. De overige kruiden erbij doen en dit alles laten trekken. ( heb je een couscous pan deze vullen met de couscous en geregeld met de bouilon overgieten.) Ondertussen een pittige tomatensaus maken van de gepelde tomaten( eventueel wat pureren). 3 teentjes knoflook, komijn,klein beetje saffraan en harrissa. Voor de smaak is het lekker om er wat van de bouilon bij te doen. Heb je geen couscous pan dan de couscous met water en bouilon overgieten en laten wellen. Opwarmen in de magno. Erg lekker zijn gebakken lamskoteletjes erbij. Het gerecht is absoluut een aanrader om te maken als je 10 man op bezoek krijgt. Alle ingrediënten zijn in Marokkaanse winkels te krijgen.

Materialen

Grote pan of couscouspan.

Bronvermelding