Chinese koolrolletjes met rijst en kaassaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-01-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 chinese kool
  • 150 g rijst
  • 1lep olijfolie
  • 1-2 theel kerry
  • 50 gr ham
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 3 dl melk
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 lep ketjap manis
  • 3 teentjes knoflook

Bereiden

Haal 12 bladeren van de chinese kool, was ze en doe ze op een bord 1 minuut in de magnetron op vol vermogen. kook de rijst gaar en droog verwarm de oven op 200 graden snijdt de rest van de kool aan dunne reepjes, verhit de olie in de koekepan en roerbak de kolreepjes beetgaar voeg de kerry gesnipperde knoflook en ketjap manis toe en de ham aan kleine blokjes; schep de rijst door het koolmengsel breng eventueel op smaak met zout en peper. Maak de saus: smeld de boter in een steelpan roer de bloem er door en laat 2 minutjes zacht pruttelen, voeg beetje bij beetje de melk er bij tot een gladde saus ontstaat, voeg de kaas erbij en laat deze smelten in de saus. Verdeel het rijst koolmengesel over de chi.koolbladeren, rol ze op en leg ze in een ovenschaal, giet de saus erover en zet het geheel in de oven, 20 minuten, tot alles goed heet en goudbruin is.

Materialen

koekepan ovenschaal vergiet snijplank mes magnetron bord oven steelpan

Bronvermelding