Aardappelgratin uit de Savoie

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 08-01-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 60 gr boter
  • 150 gr geraspte Beaufort- of Gruyèrekaas
  • 3/4 l vlees- of kippenbouillon
  • nootmuskaat
  • zout & peper

Bereiden

Snijd de aardappelen in plakjes van 2 mm. Leg ze niet in water, anders verliezen ze het zetmeel dat nodig is om de gratin te binden. Leg ze dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal. Strooi tussen elke laag wat zout, peper, nootmuskaat en kaas. Bestrooi de laatste laag aardappelen ook met kaas en schenk de bouillon langs de zijkant in de schaal. De bouillon moet bijna tot de bovenste laag aardappelen komen. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de aardappelen en bak de gratin 1-1.1/4 uur in de oven op 200 C tot de aardappelen gaar zijn.

Materialen

Ovenschaal Oven

Bronvermelding