Menu
Aardappelgratin uit de Savoie
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels
- 60 gr boter
- 150 gr geraspte Beaufort- of Gruyèrekaas
- 3/4 l vlees- of kippenbouillon
- nootmuskaat
- zout & peper
Bereiden
Snijd de aardappelen in plakjes van 2 mm.
Leg ze niet in water, anders verliezen ze het zetmeel dat nodig is om de gratin te binden.
Leg ze dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
Strooi tussen elke laag wat zout, peper, nootmuskaat en kaas.
Bestrooi de laatste laag aardappelen ook met kaas en schenk de bouillon langs de zijkant in de schaal.
De bouillon moet bijna tot de bovenste laag aardappelen komen.
Verdeel de rest van de boter in klontjes over de aardappelen en bak de gratin 1-1.1/4 uur in de oven op 200 C tot de aardappelen gaar zijn.
Materialen
Ovenschaal Oven