Gelakte lamskoteletten met shery-saffraansaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 35 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 08-01-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 0,5 zakje amandelschaafsel (45 gr. Baukje)
  • 1 sjalotje
  • 2 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • 190 ml vleesfond
  • 2 el sherry medium dry
  • 0,5 zakje saffraan
  • 1 el vloeibare honing
  • 12 lamskoteletten
  • 50 ml koksroom
  • zout en peper

Bereiden

In een droge koekenpan het amandelschaafsel lichtbruin roosteren en op een bord laten afkoelen. Het sjalotje pellen en snipperen. In een pan ½ lepel boter verhitten en het sjalotje ca. 3 minuten op laag vuur bakken. Af en toe omscheppen. De knoflook pellen, erboven uitpersen en meebakken. Van het fond ½ eetlepel bewaren, de rest bij het sjalotje schenken. Sherry en saffraan toevoegen en aan de kook brengen. Het mengsel op hoog vuur tot 1 dl. laten inkoken. Het mengsel zeven en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. BEREIDEN: CA. 15 MINUTEN: Vier borden voorverwarmen. De honing en de achtergehouden fond door elkaar roeren. De koteletten aan beide zijden bestrooien met zout en peper. In een pan de rest van de boter verhitten. Hierin de koteletten in ca. 4 minuten iets bruin bakken, halverwege keren. Het vlees uit de pan nemen en bestrijken met het honingmengsel. Het vlees dan nog 1 minuut om en om bakken. Het saffraanmengsel opnieuw verwarmen. De koksroom erdoor roeren en ca. 1 minuut al roerend laten koken. De saus op smaak brengen met zout en peper. De saus op de borden schenken en de koteletten erin leggen. Ze bestrooien met het amandelschaafsel. Serveren met aardappelpuree en bonen.

Bronvermelding