Frisse Tomatensoep met Basilicum

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 17-01-2007 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes verse tijm
  • zout, vergemalen peper
  • 0,5 bouillonblokje
  • 1 bosje basilicum
  • crème fraiche

Bereiden

Snipper de kleine ui en 3 teentjes knoflook fijn. Snijd de grote en kleine tomaten in grove stukken.(verwijder eventueel vel en zaadstam) Verhit op een middel hoog vuur 2 eetlepels olijfolie en bak de ui, de knoflook, het laurierblad en 2 takjes tijm tot de ui zacht is. Laat de massa niet kleuren. Voeg de tomaten en versgemalen peper toe. Roer alles een keer door en sluit de pan. Zet alles op een laag vuur en laat dit ongeveer 20 minuten stoven tot de tomaten zacht zijn en het meeste vocht hebben afgegeven. Verwijder het laurier blad en de tijm en voeg 1/2 bouillonblokje toe. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine, maar laat hem iets grof. Verwarm de soep opnieuw en breng haar op smaak met zout en peper. Snijd 1 bosje basilicum fijn. Verdeel de soep over 4 kommen. Schep op elke kom een lepeltje crème fraiche en bestrooi de soep met basilicum. Lekker met soepstengels of ciabatta.

Bronvermelding