Menu
Frisse Kip
Ingrediënten
- 2 Kippen bouten
- 2 Limoenen
- 2 el Honing
- 4 el Thym
- Vers gemalen peper en zout naar smaak
- Olijf olie
- 2 teentjes Knoflook uitgeperst
Bereiden
- Zet de oven aan en laat hem voorverwarmen op 220 gr.
- Boen ondertussen de limoenen grondig schoon onder lauwwarm stromend water.
- Rasp de schil van 1 Limoen en pers het sap eruit.
- Snij de andere limoen door de helft.
- Snij de ene helft in dunnen plakjes en pers de andere helft uit.
- Pers de knoflook tenen uit en meng dit met de limoen rasp en sap.
- Maal de zout en de peper over de kip
- Bestrooi beide bouten met 2 eetlepels thym.
- Leg op beide bouten 1 eetlepel honing en bestrijk de gehele bout hiermee.
- Giet het sap, rasp, knoflook mengsel in de braadslee en vul aan met olijfolie tot er een dun laagje ligt
- Leg de bouten in het laagje en schep met een lepel wat van het mengsel over beide bouten.
- Verdeel nu de plakjes limoen over beide bouten.
- Zet de braadslee in de oven en laat de kip hier gedurende 45 minuten in garen.
- Giet om de tien minuten wat van het olie, limoenrasp, sap knoflook mensel over de kippen bouten.
Tip:
Dit gerecht smaakt lekker met bijv. spinazie en provecaalse aardappeltjes.
Materialen
- Oven - Braadslee - Knoflook pers - Eetlepel