Frisse Kip

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 10-01-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Kippen bouten
  • 2 Limoenen
  • 2 el Honing
  • 4 el Thym
  • Vers gemalen peper en zout naar smaak
  • Olijf olie
  • 2 teentjes Knoflook uitgeperst

Bereiden

- Zet de oven aan en laat hem voorverwarmen op 220 gr. - Boen ondertussen de limoenen grondig schoon onder lauwwarm stromend water. - Rasp de schil van 1 Limoen en pers het sap eruit. - Snij de andere limoen door de helft. - Snij de ene helft in dunnen plakjes en pers de andere helft uit. - Pers de knoflook tenen uit en meng dit met de limoen rasp en sap. - Maal de zout en de peper over de kip - Bestrooi beide bouten met 2 eetlepels thym. - Leg op beide bouten 1 eetlepel honing en bestrijk de gehele bout hiermee. - Giet het sap, rasp, knoflook mengsel in de braadslee en vul aan met olijfolie tot er een dun laagje ligt - Leg de bouten in het laagje en schep met een lepel wat van het mengsel over beide bouten. - Verdeel nu de plakjes limoen over beide bouten. - Zet de braadslee in de oven en laat de kip hier gedurende 45 minuten in garen. - Giet om de tien minuten wat van het olie, limoenrasp, sap knoflook mensel over de kippen bouten. Tip: Dit gerecht smaakt lekker met bijv. spinazie en provecaalse aardappeltjes.

Materialen

- Oven - Braadslee - Knoflook pers - Eetlepel

Bronvermelding