Appelflappen met spijs zonder riet en bietsuiker

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-01-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gr Blanke amandelen
  • 75 gram fruit suiker (fructose)
  • 1 ei
  • Sap van 1/2 citroen
  • 12 plakken Bladerdeeg
  • 5 Grote zoete appels
  • 3 el Kaneel

Bereiden

LET OP HET SPIJS MOET ENKELE DAGEN TOT EEN WEEK VAN TE VOREN GEMAAKT WORDEN!!! Bereiding van spijs: - Maal de amandelen in de blender. - Meng ze met de suiker en maal nogmaals. - Klop het ei los en voeg samen met het citroensap toe. - Kneed alles goed en zet het verpakt in folie in een goed afgesloten potje enkele dagen tot een week in de koelkast. - U kunt het spijs zo enkele weken bewaren. Naar mate het langer staat wordt de smaak ook sterker. Als het ongeveer een week gestaan heeft is het het lekkerst om te gaan verwerken. De flappen - Verwarm de oven op 200 graden - Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien - Schil de appels - Verwijder het klokhuis - Snij de appels in kleine stukjes - Doe ze in een kom en vermeng ze met de kaneel. - Besmeer de plakkende kant van de plakken bladerdeeg met het spijs laat de randen vrij - Verdeel het appel kaneel mengsel nu over het bladerdeeg - Vouw het bladerdeeg diagonaal dicht en druk de randen goed aan. - Plaats de appelflappen 20 minuten in een voorverwarmde oven of tot ze mooi bruin zijn.

Materialen

- Blender - Goed sluitend potje - Schil mesje

Bronvermelding