Menu
Venezulaans Paasbrood
Ingrediënten
- 500 gr wit kant en klaar broodmix
- 200 gr plakken gekookte ham
- 200 gr plakken jonge kaas
- 75 gr gewelde rozijnen
- 75 gr groene olijven ontpit & in ringen
Bereiden
Volg de aanwijzingen voor het maken van witbrooddeeg volgens de verpakking.
Rol het deeg langwerpig uit en een dikte van ong 1 -1 1/2 cm.
Verdeel de plakken kaas en ham over het geheel, laat wel een rand aan de lange kant van ong 2 -3 cm vrij van beleg. Verdeel de gewelde rozijnen en olijven over het beleg. Rol het deeg op en zorg ervoor dat alle randen goed aan elkaar dicht geplakt zijn vooral het eindstuk moet goed vastgeknepen worden aan de rest van het deeg. Laat het brood vervolgens weer rijzen. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking van de broodmix!
Materialen
bakplaat bakpapier melk kwast