Menu
Bobotie taartjes uit Zuid Afrika
Ingrediënten
- 450 gr deeg voor hartige taart
- 1 el olijf olie
- 1 el rode ui gesnipperd
- 200 gr rundergehakt
- 1/2 tl piment
- 1 tl kaneel
- 1 tl koriander gemalen
- 1 tl tomaten puree
- 1/2 dl bouillon
- 2 eieren
- 1/2 dl koffieroom
- 1 mespunt nootmuskaat
- zout & peper
- bloem om te bestuiven
Bereiden
Leg het deeg op een licht bestoven oppervlak en steek er met een glas of koekjesuitsteker 7cm doorsnede 24 rondjes uit. Bekleed de bodem van de uithollingen van een muffinplaat met het deegen druk het aan. Zet afgedekt tot gebruik in de koelkast. Verhit de olie in de pan en bak de uitjes, het gehakt en de specerijen 3-4 min al roerend aan. Voeg de tomaten puree en bouillon toe en breng aan de kook, temper het vuur en laat 10-15 min onder af en toe roeren zachtjes koken. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat het nu afkoelen. Verhit de oven voor op 200 C.Vul met een theelepel de bakjes tot de helft met het mengsel. Klop de eieren los met de nootmuskaat, room zout en peper en schenk deze over het gehakt tot ze onder staan. Bak de taartjes 12-15 min tot het ei gestold is.
Je kunt dit recpet ook als een hartige taart bereiden, let dan op dat de baktijd langer is. Laat de taatjes of taart nog 10 min afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.