Menu
Best Brownies
Ingrediënten
- 75 gr 70% chocolade
- 115 gr boter, plus extra om in te vetten
- 4 eieren, losgeklopt
- 2 tl vanille essence
- 400 gr lichte of donker basterdsuiker
- 115 gr bloem
- 25 gr cacaopoeder
- 115 gr gehakte walnoten
- 115 gr stukjes chocolade, optioneel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 C, vet een vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een glazen kom met de stukjes boter. Verwarm enkele seconden in de magnetron of au bain marie. Klop de eieren, vanille essence, suiker tot een glad mengsel en roer de warme chocolade erdoor. Zeef de bloem met de cacao en spatel deze door de massa. Spatel nu ook de walnoten en evt de stukjes chocolade erdoorheen. Giet het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de brownies ong voor 35 min. Hij mag niet uitdrogen, hij moet stevig maar wel smeuïg zijn.