Franse lamsschotel met witte bonen (AH)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 11-01-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel (ca. 200 gram)
  • 500 gr. lamsboutschijven
  • zout en peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 tak tijm
  • 2 dl Franse droge rode wijn
  • 2 tl kruidenbouillonpoeder
  • 1 potje witte bonen (netto 360 gram)

Bereiden

Voorbereiden: ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Bleekselderij en wortel schoonmaken, wassen en in halve maantjes cq. blokjes snijden. Vlees in grove stukken snijden en bestrooien met peper. In braadpan olie verhitten en vlees in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin bakken. Vlees bestrooien met zout. Ui en knoflook toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes laten meebakken. Bleekselderij en wortel toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. Wijn, bouillonpoeder, rozemarijn en tijm toevoegen. Vlees afgedekt in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven. In zeef bonen onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Bereiden: Bonen door vlees roeren en geheel nog ca. 10 minuten zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met stokbrood.

Bronvermelding