Mediterrane gamba's, recept van smulweb, superlekker en heel gemakkelijk te maken

Roerbakken, Bijgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 20 keer bewaard

Ingrediënten

  • 24 gamba's
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 el peterselie,vers
  • 125 g fetakaas,verbrokkeld
  • 1 ui,fijngesnipperd
  • zeezout,versgemalen peper
  • 2 el olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de gamba's en verwijder het darmkanaaltje. Zet water op voor de tomaten,snij ze kruislings in en leg ze een paar seconden in het kokende water. Leg ze daarna in koud water en verwijder het velletje van de tomaten.Snijd ze in blokjes. Snijd de knoflook in plakjes en snipper de ui. Doe de olijfolie in een pan en bak de ui en de knoflook zachtjes glazig. Voeg daarna de tomaatblokjes toe en bak ongeveer 5 minuutjes. Doe de gamba's erbij,tot slot de peterselie.Nog even zachtjes laten bakken.Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over 2 ovenschaaltjes en strooi er de fetakaas overheen. Even 10 minuutjes in de oven,klaar!Lekker met stokbrood of rijst,of als luxe borrelhapje.

Materialen

2 kleine ovenschaaltjes

Bronvermelding