Abrikozen tarte-tatin

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 11-01-2007 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 1/2 kg verse abrikozen ( zie notities)
  • 5-6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 dl slagroom

Bereiden

Smelt de boter in de taartbodem ( 24cm)op matig vuur. Strooi de suiker in de vorm en leg hierop de abrikozen ( gehalveerd) met de bolle kant naar boven. Verwarm alles tot de suiker licht gaat karameliseren. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze tot een cirkel van ca. 26 cm. Leg het deeg over de abrikozen en duw de rand tussen de vorm en de vruchten. Klop de eidooier los met 1 el. water en bestrijk het deeg ermee. Bak in ca. 25-35 min. in de oven. Ovenstand: 200 graden. Serveren: Verwarm de taart ca. 10 min in de oven op 150 graden tot hij lauwwarm is. Stort de taart en serveer met lobbig geklopte slagroom.

Materialen

taartvorm met vaste bodem

Bronvermelding