Menu
Abrikozen tarte-tatin
Ingrediënten
- 50 gr boter
- 50 gr kristalsuiker
- 1 1/2 kg verse abrikozen ( zie notities)
- 5-6 plakjes diepvries bladerdeeg
- 1 eidooier
- 1 dl slagroom
Bereiden
Smelt de boter in de taartbodem ( 24cm)op matig vuur.
Strooi de suiker in de vorm en leg hierop de abrikozen ( gehalveerd)
met de bolle kant naar boven.
Verwarm alles tot de suiker licht gaat karameliseren.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze tot een cirkel van ca. 26 cm.
Leg het deeg over de abrikozen en duw de rand tussen de vorm
en de vruchten.
Klop de eidooier los met 1 el. water en bestrijk het deeg ermee.
Bak in ca. 25-35 min. in de oven. Ovenstand: 200 graden.
Serveren:
Verwarm de taart ca. 10 min in de oven op 150
graden tot hij lauwwarm is. Stort de taart en
serveer met lobbig geklopte slagroom.
Materialen
taartvorm met vaste bodem