3 Feestelijke hapjes

Anders, Hapje, 20 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-11-2009 | 41 keer bewaard

Ingrediënten

  • kerstomaatjes

Bereiden

Kerstomaten met pesto Feestelijke, koude hapjes (ca. 50 stuks) * 1 kop (= 250 ml) versgehakte peterselie * 2 teentjes knoflook * 2 eetlepels pijnboompitten * 4 eetlepels olijfolie * 1/4 kop verse basilicumblaadjes * 15 gr. boter op kamertemperatuur * 500 gr. kerstomaatjes * versgemalen peper Bereiding: De peterselie, de knoflook, de pijnboompitten en de olie in de keukenmachine of met de mixer pureren. De overige ingrediënten, behalve de kerstomaatjes, toevoegen en goed mixen. De kapjes van de tomaten afsnijden en een lepeltje pestomengsel in elk tomaatje scheppen. Tot gebruik in de koelkast bewaren. Tip: De tomaatjes een klein beetje leegschrapen, zo kunnen ze beter worden gevuld. Deze hapjes kunnen ca. 2 uur van tevoren worden gemaakt. Bereidingstijd: circa 35 minuten Bron: Feestelijke hapjes; Anne Wilson === Komkommerschijven met zalm Feestelijke, koude hapjes (ca. 40 stuks) * 250 gr. roomkaas * 1 blik rode zalm (210 gr. uitgelekt) * 2 eetlepels fijngehakte koriander * 1 eetlepel zure room * 2 theelepels citroensap * 1 eetlepel fijngeknipte bieslook * 1 eetlepel yoghurt * 4 middelgrote komkommers * versgemalen peper Bereiding: Mix de roomkaas in een kleine kom zacht en romig. Voeg de overige ingrediënten, behalve de komkommer, toe en mix alles goed door. Snijd de komkommers in dikke plakken van ca. 2 cm. Schep op elke plak 1 theelepel zalm-kaasmengsel. Bereidingstijd: ca. 20 minuten Bron: Feestelijke hapjes; Anne Wilson === Pittige courgettebootjes Feestelijke, warme hapjes (30 stuks) * 5 grote courgettes * 1 grote tomaat (fijngehakt) * 2 fijngesnipperde lenteuitjes * 1 eetlepel peterselie * 1/2 kop geraspte kaas Bereiding: Snijd de courgettes in 3 gelijke stukken en snijd elk stuk weer in de lengte door. Hol ieder stuk uit met een theelepel. Kook de courgette 3 minuten in zacht kokend water. Giet af en laat onder koud water afschrikken. Daarna de courgette droogdeppen. De overige ingrediënten in een kleine kom mengen. Het mengsel in de courgettebootjes verdelen en ca. 10 minuten grillen tot de kaas gesmolten is. Direct serveren. Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten Grilltijd: ca. 10 minuten Bron: Feestelijke hapjes; Anne Wilson === Crêperolletjes met prei en champignons Voor 25 stuks * 50 gr bloem * 3 losgeklopte eieren * 12 eetlepels melk * 20 gr boter * 1 prei, in dunne ringetjes * 250 gr champignons, in dunne plakjes * citroenpeperkruidenmix, naar smaak Bereiding: Zeef de bloem in een mengkom. Klop de eieren en de melk erdoor tot er een glad papje ontstaat. Laat 10 minuten staan. Vet een grote vlakke pan in. Giet ca. 1/5 deel van het mengsel in de pan en verdeel over de hele pan. Bak aan beide kanten goudgeel. Neem de crêpe uit de pan en bak van het overige beslag nog 4 crêpes. Smelt in een kleine pan de boter. Fruit hierin de prei en de champignons tot ze glazig zijn. Roer de citroenpeperkruiden erdoor. Snijd elke crêpe in 5 punten. Leg op de smalle eindjes 1 theelepel vulling en rol de crêpes op. Leg ze op een ingevette bakplaat en verwarm ze vlak voor het serveren in een oven die op 180°C is voorverwarmd. Tip: De crêpes kunnen maximaal 2 dagen van tevoren worden bereid en afgedekt in de koelkast worden bewaard. Voorbereidingstijd: circa 45 minuten Baktijd: circa 20 minuten Bron: Feestelijke hapjes; Anne Wilson

Bronvermelding