Broccolisoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 23-10-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. broccoli
  • 1 eetl. olie
  • 1 stuks ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 liter kruidenbouillon
  • 1 handje pijnboompitten
  • 200 ml room culinair
  • 125 ml creme fraiche
  • zout
  • peper

Bereiden

Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine stukjes. Snipper de ui en rooster de pijnboompitten in en droge koekenpan. Fruit de ui in de olie. Voeg de kerriepoeder toe en pers de knoflook erboven uit. Schenk de bouillon erbij en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli ca. 8 minuten. Pureer de soep dan en roer er de room door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 6 kommen en verdeel er een lepel creme fraiche en pijnboompitten erover.

Materialen

Staafmixer

Bronvermelding