Chocoladetaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 02-02-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 3 repen pure chocolade (100 gr. per stuk)
  • 1 reep melkchocolade
  • 4 eieren
  • 200 gram (donkere) basterdsuiker
  • 150 gram zelfr. bakmeel
  • 180 gram noten, als walnoten, pecannoten, hazelnoten
  • 125 ml slagroom (light kan ook)
  • 1/2 tl zout

Bereiden

Dit is zoooooooooooo lekker, maar wel per portie een ware calorie-explosie!!! Maar ach, je steelt wel de show met deze Amerikaanse chocoladetaart. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in stukjes en doe dit in een pan met dikke bodem. Breek 2 pure repen en de melkreep in stukjes en smelt samen met de boter tot een gladde massa. Regelmatig roeren. Neem de pan van het vuur en laat even afkoelen. Breek de eieren boven een beslagkom en roer ze los met de suiker. Voeg wat zout toe. Doe de gesmolten chocoladeboter erdoor. Zeef de bakmeel en schep deze met een spatel of houten lepel door de chocolademassa. Bewaar 12 mooie noten en breek de rest in stukjes en roer ze door het beslag heen. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag er in. Zet de bakvorm in de oven en bak de taart af in 30 minuten. Keer de taart op een rooster en laat afkoelen. Breek de laatste reep in stukjes en laat deze smelten in een pan met dikke bodem samen met de slagroom. Steeds roeren en niet laten koken. De glazuur over de taart smeren en de laatste noten op de rand leggen. Laat de taart goed afkoelen in de koelkast zodat de glazuur hard kan worden. Eten op kamertemperatuur.

Materialen

springvorm, bakpapier, pan met dikke bodem,

Bronvermelding