Griekse burgers

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 14-01-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram tartaar
  • 4 (hamburger)broodjes
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 snufje cayennepeper
  • 75 gram fetakaas
  • 1 ei
  • vloeibare boter
  • 100 gram verse spinazie of rucola
  • 6 takjes peterselie (maar gedroogd kan natuurlijk ook)

Bereiden

Meng de tartaar met het ei, cayennepeper, peterselie en verkruimelde feta tot een homogene massa en maak er vier platte schijven van. Bak de burgers in een kneepje vloeibare boter rondom aan en laat ze op matig vuur garen. Snijd de broodjes open en grill ze even. Beleg de broodjes met de rucola of spinazie, leg de burgers er boven op en versier met de uienringen. Lekker met een schepje tzatzikisaus, maar ook lekker met een kneepje curry of tomatenketchup.

Materialen

kom, koekenpan, grillpan

Bronvermelding