Hele zalm uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Mediterraan.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 14-01-2007 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 hele zalm
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • verse kruiden: basilicum, rozemarijn, peterselie
  • 3 citroenen (grote)

Bereiden

Knip de vinnen van de vis. Verwarm oven op 190 graden. Neem 3 lange stukken folie.en leg die overlappend op het werkvlak. Besprenkel de folie met olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen peper. Verdeel 2/3 van de verse kruiden over het midden van de folie. Snijd uit 3 citroenen 8 dikke plakken en snijd de resterende citroen in iets dunnere plakken. Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de 8 stukken citroen aan één kant tot ze lichtbruin aan één kant zijn. Leg de vis op de kruiden, verdeel de rest van de kruiden in de buikholte samen met de dunne plakken citroen. Leg de geroosterde stukken citroen (lichtbruine kleur naar boven) op de vis en bestooi met zout en peper. Besprenkel met olie. Vouw het folie losjes om de vis dicht. :Laat de vis in een voorverwarmde oven gaar worden in ongeveer 45-55 minuten (afh. van de groote). Verwijder het vel en schuif de vis per portie van de graat. Leg naast elk stuk vis een geroosterde plak citroen. Ook koud heerlijk!

Materialen

aluminiumfolie

Bronvermelding