Gegratineerde gehaktschotel met rijst

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 8 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 gr. geraspte belegen kaas
  • 4 el. shoarmakruiden
  • olie
  • 2 rode paprika's
  • peper
  • 400 gr. prei
  • 400 gr rundergehakt
  • 325 gr. basmati rijst
  • 2 dl. slagroom
  • zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 gr. Kook de rijst gaar.Snijd de paprika en de prei. Klop de eieren los met de room en de helft van de kaas. Bak het gehakt rul met de shoarmakruiden.Voeg de paprika en prei toe en roerbak alles nog 3 min.Schep de rijst erdoor en breng op smaak met zout en peper.De helft van het roommengsel erdoor scheppen.In een ovenschaal doen. Rest van het roommengsel erover schenken en bestrooien met de rest van de kaas. Ca. 20 min. in de oven bakken.

Bronvermelding