Menu
Bobotie uit Zuid Afrika
Ingrediënten
- 2 witte boterhammen, zonder korst
- 1,5 dl melk
- 1 ui
- 600 gr gehakt
- 1 el kerriepoeder (volle el, hot kerrie)
- 1 tl kurkuma (koenjit)
- 1 mespunt kaneel (flink)
- 1 mespunt gemberwortel (djahe) (flink)
- peper
- zout
- 1 groene peper (niet te groot)
- 2 el citroensap
- 1 el bruine basterdsuiker
- 50 g rozijnen
- 1 kleine appel, geschild en in blokjes
- 40 gr amandelen, grof gehakt
- 2-4 takjes peterselie
- 2 eieren
Bereiden
Verwarm de over voor tot 180 graden.
Snijd het brood in stukken en week het in de melk.
Pel en snipper de ui.
Verhit een koekenpan en fruit hierin het gehakt en de uisnippers zacht in ongeveer 4 minuten.
Voeg kerriepoeder, kurkuma en kaneel toe en kruid met peper en zout.
Snijd intussen het groene pepertje in ringetjes.
Voeg de peper bij het gehakt en fruit alles ongeveer 10 minuten.
Knijp het geweekte brood uit.
Meng het met citroensap, basterdsuiker, sultana's en amandelen.
Hak de peterselie en meng het met het broodmengsel door het gehakt.
Schep alles in een ovenschaal en druk aan.
Klop de eieren los met een scheutje melk en schenk dit over het gehakt.
Schuif de schaal voor ongeveer 35 minuten in de warme oven.