Menu
Broccolischotel uit de oven, van Sabina
Ingrediënten
- 400 g niet te grote pastasoort
- 1 gesnipperde ui
- 1 gesnipperd teentje knoflook
- wat olijfolie
- broccoli voor 4 personen
- wat citroensap
- 250 g ham in blokjes
- 1 ei
- 1 tl pesto
- peper en zout
- 225 g zure room
- 100 g geraspte kaas
Bereiden
De pasta in ruim water koken met zout. Uit laten lekken. De gesnipperde ui en het teentje knoflook in wat olie fruiten tot de ui glazig is.
Voeg de in roosjes gesneden broccoli toe. Bak dit met een scheutje citroensap 5 minuutjes. Wel steeds goed omscheppen.
-
Klop het ei met de pesto, peper en het zout los met de zure room.
Roer dit door de broccoli, schep ook de ham en de kaas erdoor. Proef of er nog wat peper en zout bij moet. Schep dit alles door de pasta en doe het mengsel in een beboterde ovenschaal.
-
Dit 35 minuten opwarmen in de oven.