Menu
Parijse Flensjes
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 235 gram suiker
- 1 snufje zout
- 1,4 liter melk
- 6 eieren
- 40 gram boter, gesmolten
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 60 gram custard poeder
- 8 bitterkoekjes in stukjes
- 1 banaan in stukjes
- 40 gram rozijnen geweld in rum
Bereiden
Vermeng voor de flensjes de bloem met 10 grams suiker en de zout en roer dit door 4 dl melk
Mix 4 eieren er 1 voor 1 door en roer de boter en de citroenschil erdoor
Bak hiervan 8 à 10 flensjes in een koekenpan lichtbruin
Vermeng 125 gram suiker met de custard poeder en roer dit los met 3 eetlepels melk. Breng een liter melk aan de kook.
Roer wat hete melk bij het custardpapje en gooi daarna terug bij de hete melk.
Laat al roerend binden en vervolgens afkoelen
Roer de koekjes, de banaan en de rozijnen erdoor.
Verdeel de vulling over de flensjes en rol de flensjes op.
Splits 2 eieren en klop de eiwitten met 100 grams suiker stijf
Klop de eiwitten tot sneeuw en doe ze over in een spuitzak.
Spuit toeven op de flensjes en rooster deze licht met een creme brulee brander