Parijse Flensjes

Anders, Nagerecht, 8 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 235 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 1,4 liter melk
  • 6 eieren
  • 40 gram boter, gesmolten
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 60 gram custard poeder
  • 8 bitterkoekjes in stukjes
  • 1 banaan in stukjes
  • 40 gram rozijnen geweld in rum

Bereiden

Vermeng voor de flensjes de bloem met 10 grams suiker en de zout en roer dit door 4 dl melk Mix 4 eieren er 1 voor 1 door en roer de boter en de citroenschil erdoor Bak hiervan 8 à 10 flensjes in een koekenpan lichtbruin Vermeng 125 gram suiker met de custard poeder en roer dit los met 3 eetlepels melk. Breng een liter melk aan de kook. Roer wat hete melk bij het custardpapje en gooi daarna terug bij de hete melk. Laat al roerend binden en vervolgens afkoelen Roer de koekjes, de banaan en de rozijnen erdoor. Verdeel de vulling over de flensjes en rol de flensjes op. Splits 2 eieren en klop de eiwitten met 100 grams suiker stijf Klop de eiwitten tot sneeuw en doe ze over in een spuitzak. Spuit toeven op de flensjes en rooster deze licht met een creme brulee brander

Bronvermelding