Menu
Hete kip met rijst en salade
Ingrediënten
- 1 kilo kipfilet
- 1 kilo uien
- 0,3 liter tomatenketchup
- 6 eetlepels suiker
- 6 eetlepels azijn
- 2 blikjes tomatenpuree
- 4 eetlepels sambal oelek
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels zoete chilli saus
- 0,3 liter water
- 6 eetlepels ketjap manis
Bereiden
Snij de kipfilet in blokjes en de uien in kleine snippers.
Verhit 3 eetlepels olie in een pan en braad de kip bruin. Maak ondertussen in een grote soeppan de saus klaar. Doe eerst de tomatenpuree en de ketchup in de pan, voeg daarbij het water en de azijn toe en goed roeren.
Hierna de suiker, de chilli saus en de ketjap toevoegen en opnieuw roeren. Zet de pan op een laag vuur. Wanneer de kip gaar is mag dit in zijn geheel bij de saus. Gebruik het laatste beetje olie om de uitjes te fruiten, doe hierbij ook de geperste knoflook. Als dit een beetje bruin is, mag dit ook bij de saus. Goed roeren en het is klaar. Serveer het met rijst en salade naar keuze. Kroepoek is ook erg lekker om erbij te eten.
Mocht de saus te dun zijn, dan kan dit met maizena verdikt worden.
Als er wat over is, dan smaakt het ook lekker op brood.
Materialen
Grote (soep)pan, Grote koekenpan of wokpan, Roerlepel, Mes en snijplank, Knoflookpers.