Frittata met pesto, courgette en artisjokharten

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 17-10-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 5 eieren
  • 3 el pesto Genovese
  • zout, zwarte peper
  • 100 gr gemarineerde artisjokken
  • 50 gr parmezaanse kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui in ringen en de courgette in plakjes. Verhit de eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen en courgette al omscheppend in 3 minuten beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de pesto en zout en peper naar smaak. Schep de uiringen met courgette en de artisjokharten erdoor. Doe dit mengsel in een ingevette lage ovenschaal of taartvorm van 26 cm. Strooi de parmezaanse kaas erover. Bak de Frittata in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Tip: Lekker met een frisse tomatensalade en gebakken aardappeltjes.

Bronvermelding