Kommer en kip van Ramon Beuk

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 22-01-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 600 gr aardappeltjes in schil
  • 1/2 st limoen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 st sjalotje
  • 2 el fijngehakte walnoten
  • 2 tl suiker

Bereiden

Kook de aardappels in de schil. Breng de kip op smaak met peper en zout, snijd het in blokjes en bak het in een mengsel van olie en boter mooi bruin. Snijd de komkommer doormidden, haal met een lepeltje de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in blokjes. Meng het sap van de limoen met de sojasaus, olijfolie, suiker, de uitgeperste knoflook, de walnoten, de bieslook en een fijngesnipperd sjalotje tot een dressing. Meng de kip met de komkommer en een klein scheutje van de dressing. Snijd de aardappels in grove stukken en leg wat van de stukken in een diep bord. Schep het kipmengsel hier op en druppel de dressing over het geheel. Recept van Ramon Beuk.

Materialen

wok, kom

Bronvermelding