Bloemkoolcappuccino met notenciabatta

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 gr boter
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 400 ml groentebouillon
  • 1/2 notenciabatta
  • 1 el olijfolie
  • 1 el extra vierge olijfolie met truffel
  • 100 ml slagroom
  • nootmuskaat

Bereiden

In een soeppan boter smelten en hierin uiringetjes 1 minuut zachtjes bakken. Bloemkool toevoegen, bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Bloemkool in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken. Het geheel met de staafmixer of in de keukenmachine samen pureren tot een gladde, licht gebonden soep. Op smaak brengen met zout en ruim versgemalen peper. De soep eventueel laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. Oven voorverwarmen op 200 gr. Aan de boven en onderkant van het brood de korst dun afsnijden. Brood in lengte in 4 plakken snijden. De plakken ciabatta op de bakplaat leggen en besprenklen met wat olijfolie. De bakplaat in het midden van oven schuiven en de crostini's in 10-12 min. goudgeel en knapperig bakken. Soep eventueel opnieuw verwarmen en naar smaak truffelolie erdoor roeren. Slagroom met de handmixer of een garde dik vloeibaar kloppen. Soep in kopjes scheppen en een volle lepel slagroom op de soep scheppen. Nootmuskaat erover strooien. Notenciabtta op het schoteltje leggen.

Materialen

staafmixer, handmixer, cappuccinokopjes

Bronvermelding