Bitterkoekjescake met rum

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 60 minuten,

Laatst aangepast: 25-03-2005 | 32 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem of cakemeel
  • vanillesuiker, zout
  • 250 gram bitterkoekjes
  • rum

Bereiden

Breek de bitterkoekjes in stukjes en week ze in wat rum (eventueel aangelengd met een paar el. water). Warm de oven voor op 180 graden. Zorg dat de roomboter en eieren op kamertemperatuur zijn. Mix de zachte roomboter met de suiker en de vanillesuiker tot een romige massa. Mix er één voor één de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Reken op 10 minuten mixen. Zeef de bloem met een snufje zout boven het mengsel en spatel het er voorzichtig doorheen. Schep de bitterkoekjes door het deeg. Beboter het cakeblik en bestuif het met bloem. Schep/schenk het deeg erin, maak een 'inkeping' in het midden en bak 60-90 minuten. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant de donker wordt. De cake is gaar als een satéstokje er droog uit komt.

Materialen

kom, mixer, groot cakeblik, oven

Bronvermelding