Paastaart op z'n Pools/Pashka

Gebak, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 300 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 23-01-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr magere kwark
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 1 blikje ananas
  • 1 blikje mandarijntjes
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1/4 l vanillevla
  • 1 tl vanille-essence
  • 1/4 l slagroom
  • 75 gr suiker
  • 100 gr rozijnen
  • slagroom uit spuitbus
  • 2 kiwi's
  • rode kersen

Bereiden

Bekleed de vorm met huishoudfolie en zorg dat het boven de rand van de vorm uitsteekt om het storten van de Pashka te vergemakkelijken. Bekleed een zeef of vergiet met een katoenen doek (Bijv. een theedoek zonder waspoeder/verzachterluchtje), schep er de kwark in en zet de zeef of vergiet op een kom om het uitlopende vocht op te vangen. Laat uitlekken tot de kwark in de doek vrij vast is en er ca. 400 gr. over is. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat de ananas en de mandarijntjes uitlekken, houd een deel achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes. Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Doe de vanillevla in een kom. Verhit een scheutje ananassap en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de opgeloste gelatine en de vanille-essence door de vanillevla en meng er daarna de uitgelekte kwark door. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf en spatel het door het kwarkmengsel. Spatel er tenslotte de ananas, mandarijntjes, rozijnen en de helft van de geschaafde amandelen door. Schep het mengsel in de vorm en zet minstens 4 uur, maar liever een hele nacht in de koelkast om op te stijven. Stort de Pashka uit de vorm op een schaal. Garneer mte toeven slagroom uit de spuitbus, de achtergehouden ananas, mandarijntjes, amandelen, plakjes kiwi en rode kersen.

Materialen

Hoge rechte vorm met inhoud van 1 liter, huishoudfolie

Bronvermelding