Drentse gehaktsoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-01-2008 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 liter kippenbouillon, (van tablet)
  • 200 gram varkensgehakt
  • 200 gram aardappels, geschild in blokjes van 1 cm
  • 100 gram wortel, geschild in reepjes van 3 cm
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 jeneverbessen gekneusd
  • 2 preien, in dunne ringen
  • 1 (250 gram) gedroogd drents/ gronings metworstje ontveld
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de ui onder voortdurend omscheppen in 5 min glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit in 5 min rul en bruin. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Voeg de aardappel, wortel, knoflook, laurier en jeneverbessen toe. Kook de soep ongeveer 10 min. kook de laatste 4 min de prei en de in plakjes gesneden worst mee. Verdeel de soep over 4 borden en bestrooi met peterselie.

Materialen

soeppan

Bronvermelding