Gebakken groenterijst met eieren

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 25-01-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • rijst

Bereiden

400 gram basmatirijst 1 theelepel zout 4 eieren 50 gram sjalotten 2 tenen knoflook 15 gram verse gemberwortel 2 rode chilipepers 60 gram bosuitjes 200 gram sperziebonen 150 gram wortels 80 gram bleekselderij 250 gram tomaten 5 eetlepels olie 1 deciliter groentefond 2 eetlepel vegetarische oestersaus 3 eetlepels lichte sojasaus zout vers gemalen peper 0,5 theelepels gemalen kurkuma 40 gram kemirinoten, grof gehakt en geroosterd raspsel en sap van 0,5 limoen 0,5 theelepel palmsuiker koriander ter garnering Spoel de rijst in een zeef zorgvuldig af. Breng hem in een pan aan de kook met 1 liter water, draai het vuur laag en laat hem afgedekt in 15 tot 20 minuten zachtjes gaar koken. Giet hem af in een zeef en laat hem goed uitlekken. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Houd ze warm in een kom met warm water. Pel de sjalotten en knoflook. Schil de gemberwortel. Hak de sjalotten, knoflook en gember fijn. Verwijder de steeltjes en het zaad van de chilipepers en snijd ze in ringetjes. Was de bosuitjes en snijd ze eveneens in ringetjes. Was de sperziebonen, haal ze af en breek ze in stukken van 3 cm. Schrap de wortels en snijd ze in dunne staafjes van 4 cm lang. Snijd de bleekselderij in plakjes. Ontvel de tomaten, verwijder de steelaanzet en het zaad en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rijst er 2 tot 3 minuten in. Haal hem uit de pan. Verhit de resterende olie en fruit er de sjalotten, knoflook en gember 3 minuten in. Roerbak de bonen, wortel en selderij 3 minuten mee. Schenk de groentefond erbij en laat 5 minuten sudderen. Voeg de tomaten toe en kook ze 2 minuten mee. Breng op smaak met de sauzen, zout, peper en kurkuma. Schep er de kemirinoten

Bronvermelding