Andijvieschotel à la Tuut

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 2 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 15-05-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote stronk andijvie
  • 125 gram spekreepjes
  • 350 gram half om half gehakt
  • 125 gram champignons, genseden inplakjes
  • 1 prei, gesneden in ringen
  • ketjap
  • 50 gram rozijnen
  • bloem
  • ketjap
  • 2 tomaten, ontveld in plakjes
  • 350 gram gekookte aardappels in plakjes
  • boter
  • 1a 2 theelepels sambal
  • 50 gram boter

Bereiden

Snij van de andijvie krop de wortels eraf. Was de hele krop andijvie. Snijd de stronk in de lengte in 4 delen.Haal de pit eruit. Blancheer de andijvie in een pan met kokend water. haal de vier delen eruit en laat uitlekken. Meng het gehakt met de spekreepjes,ei, rozijnen, ketjap en sambal.Voeg wat bloem toe zodat een compacte massa ontstaat. Maak hiervan 4 ballen en braad ze aan in de braadpan met 25 gram boter. Haal ze daarna uit de pan en laat rusten op een bord. In de braadpan 25 gram boter toevoegen en vervolgens de prei en champignons toevoegen. Bak de prei en champignons beetgaar. Ovenschaal in vetten. Onderin de aardappelplakjes doen, daarop de tomaat. De iedere gehaktbal omwikkelen met een deel andijvie en nin de ovenschaal neerlegen, op de tomaten. (totaal 4 ballen op een rij omwikkeld met andijvie) Hierover de saus van prei en champignons schenken. Oven voorverwarmen op 180 c en in 35 min gaar laten worden.

Materialen

braadpan, ovenschaal, pan

Bronvermelding