Andijviestampot met een mexicaans tintje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 10-01-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram gesneden en gewassen andijvie
  • 1 kg aardappels, geschil en in stukjes
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 1 klein blikje mais
  • 1 klein blikje ananas
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1/2 eetl chilipoeder

Bereiden

kok de aardappels in 20 min gaar. Bak de spekjes in de boter, voeg de paprika, mais, knoflook en chilipoeder toe. stamp de aardappels fijn, voeg hetpaprika mengsel toe. Roer daarna de rauwe andijvie erdoor. Voeg op het laaste moment de ananasstukjes toe . goed verwarmen tot alles goed warm is. Breng op smaak met zout en peper

Materialen

pan koekepan

Bronvermelding