Pittige kip met knapperige tauge

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-01-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 3 st uien
  • 2 el olijfolie
  • 1 kopje drinkboullion tuinkruiden
  • 2 el azijn
  • 9 el ketjap
  • 4 el ketchup
  • 6 el bruine bastardsuiker
  • 1 el sambal
  • 4 el pindakaas

Bereiden

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de uien. Verhit de olijfolie en bak hierin de kipblokjes al omscheppend goudbruin en gaar. Neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de uien aan. Pers er de tenen knoflook bovenuit en voeg de drinkbouillon toe. Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de bruine bastardsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus. Voeg de kipblokjes toe en warm het geheel goed door. Voeg tenslotte de tauge toe en warm dit kort mee zodat de tauge nog lekker knapperig blijft. Lekker met gekookte rijst, atjar en kroepoek.

Materialen

wok

Bronvermelding