Kabeljouwschotel met spekjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 24-01-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 duobakje magere spekblokjes
  • 3 st uien
  • 25 gr verse bieslook
  • 250 gr kabeljouwfilet
  • 700 gr aardappelschijfjes
  • 125 ml slagroom
  • viskruiden

Bereiden

Overn voorverwarmen op 175 graden. In koekepan spekreepjes zachtjes bakken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Bieslook fijnknippen. Kabeljouw in stukken verdelen. Ovenschaal invetten. In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van uienringen, helft van bieslook en helft van spekreepjes en alle kabeljouw leggen. Vis bestrooien met rest van bieslook en viskruiden. Over vis achtereenvolgens rest van spek uien en aardappels verdelen. Slagroom eroverheen schenken. Schotel in midden van oven in ca. 30 min. gaar en bruin laten worden.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding