Kabeljauw met sambal-ketjapsaus en komkommersalade

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 25-01-2007 | 35 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g diepvr kabeljauwfilet, ontdooid
  • zout
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g tauge
  • 2 el wokolie
  • 2 el ketjap manis
  • 3 tl sambal trassi
  • 0.5 komkommer
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl donkerbr basterdsuiker
  • 1 el gesnipperde bieslook

Bereiden

1. Begin met de salade. Was de komkommer, halveer hem en schraap met een lepeltje de zaadjes eruit. Snijde de helften in de lengte nogmaals door en snijd de kwarten vervolgens in stukjes van 1 cm. 2. Roer een sausje van de ketjap, sambal, basterdsuiker en de bieslook en schep dat door de komkommer. Laat de smaken minstens 30 min intrekken. 3. Snijd de vis in stukken van ca 4 cm. Besprenkel de vis met citroensap. Bestrooi met wat zout en laat dat even intrekken. 4. Pel intussen de ui en knoflook; snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook fijn. Was de tauge in een vergiet en laat goed uitlekken. 5. Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit te olie in een wok en bak de stukken vis in ca 4 mi rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan. 6. Bak in de achtergebleven olie de ui en de knoflook ca. 3 min. Roer de sambal, ketjap en 3 eetl water erdoor en breng het sausje aan de kook. Roer de tauge erdoor en verhit die kort mee. Schenk de saus over de vis en geef de komkommer erbij. Serveer met pandanrijst.

Bronvermelding