Menu
Italiaanse runderlappen met balsamico en rode wijn
Ingrediënten
- 1000 gram magere runderlappen
- 1 snufje peper
- 100 gram boter
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels oregano
- 4 laurierblaadjes
- 4 deciliter runderbouillon
- 2 deciliter rode wijn
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- allesbinder
Bereiden
1. Kruid de runderlappen met peper. Verhit 40 g boter in een koekenpan en bak hierin de runderlappen één voor één bruin. Neem de laatste runderlap uit de pan.
2. Voeg 10 g boter aan het achtergebleven braadvet toe en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree ca. 3 minuten op zacht vuur. Laat de oregano en laurier kort mee fruiten.
3. Verwarm intussen de bouillon en wijn in een steelpan. Voeg het vlees, de warme bouillon met wijn en balsamico-azijn aan het uienmengsel toe. Breng het geheel aan de kook.
4. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 2½ uur gaar sudderen. Bind de jus eventueel met allesbinder.